Postów: 12 Miejscowość: trójmiasto Data rejestracji: 25.05.09
Dodane dnia 18-07-2010 15:35
Witam wszystkich,
Mam w planie wybrać sie na Czarnohore i pochodzic parę dni na lekko. Zastanawam się nad tym, by bazę wypadowa mieć w chatce u Kuby. Czy ktoś z Was tam moze był i robił stamtąd jednodniowe wypady? Jakie trasy/wypady byście proponowali?
Bardzo dziękuje za wszlekie informacje
P.S. A może znacie jakies inne miejsca, które by stanowiły jakąś dobrą bazę wypadową na lekko?
"Robić nic to wielka sprawa, bo można chodzić wkoło przyglądać się wszystkiemu i o nic się nie martwić" Kubus Puchatek
Z chaty U Kuby w zasięgu jednodniowych wycieczek to Pop Iwan, Smotrec, Munczel, Rebra przez Kocioł Gadżyny Kostrzyca wszystko i tak warunkuję pogoda i kondycja w lipcu trzeba się liczyć z burzami które lubią przychodzić po południu i lepiej je przeczekać gdzieś poniżej grani kwestia tego na jak długo jedziesz myślę że przy tygodniowym pobycie to wyżej wymienione pozycje są do zrobienia.
W zasięgu jednodniowych wyjść w góry jest jeszcze Kostrzyca, miejsce gdzie stał dom Stanisław Vincenza z krzyżem i pamiątkową tablicą, Przełęcz Maryszewska z wejściem na Gadżynę , Szpyci, Kizie Ułohy. Ciekawa jest też Brusiłowska Doroga trawersująca stoki Rozszybenyka - wylot Kizich Ułohów - wylot kotła Gadżyny i dalej, aż do Przełęczy Maryszewskiej. Jest też dostępna najładniejsza i najtrudniejsza scieżka przez wodospad na potoku Hłybokyj na Rozszybenyk. Dokładne opisy tras mogę przekazać osobiscie w chacie, lub pocztą. Mój adres markub1@o2.pl
Kuba
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.