Dodane dnia 27-07-2010 22:42
Bardzo proszę o radę. Rozpisałem poniższą trasę, planujemy przejść ją w cztery dni. Interesuje mnie czy wybrane miejsca noclegów są trafne (czy można tam spokojnie przespać noc, czy jest tam woda, może ktoś spał w ciekawszym miejscu na tej trasie). Czy trasa jest trudna orientacyjnie? Na mapie wyd. Rethenus (2010r.) całość trasy jest oznakowana jako szlak żółty, czy oznakowanie jest dobre?
Dodane dnia 28-07-2010 21:40
Hej Druhu,
jak dla mnie pociągnąłbym drugiego dnia do Jeziora Tomnackiego, wydaje się fajniejsze widokowo a nocując tamże łatwiej się zmobilizować i władować się na Gutin Tomnatka. Łatwiej będzie też wtedy trzeciego dnia zejśc na spokojnie przez Popa do Chaty Kuby.
Trzy dni... Jeżeli jesteście mocno zmobilizowani i traficie na w miarę pogodę to tak. Ale "radziecka nauka" zna przypadki zdobywania w 4 dni Popa Iwana z Dzembroni, kończąc w Szybenem bo to są góry i potrafi tam mooocno padać. Tak tylko wspominam Przy dobrej pogodzie kiedyś zrobiliśmy trasę Dzembronia - Pop - Howerla - Pietros - Jasinia w 2,5dnia w czerwcu wcale nie biegając po górach.
Dodane dnia 09-08-2010 00:39
Dziękuję za podpowiedź. Już wróciłem, trzy dni wystarczyły na przejście zaplanowanej wędrówki. Trzeciego dnia nie spałem jednak na Popie bo jest tam straszny bałagan i problem z wodą do picia - zeszliśmy niżej.
Polecam mapę, o której pisałem powyżej, mijałem wielu turystów z różnymi mapami ale ta biła je wszystkie na głowę.
Skocz do Forum:
Logowanie
Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem? Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.